Bijzondere kastanje geplant bij wijkentree
april 27, 2019 Roel Niessen

Bijzondere kastanje geplant bij wijkentree

Posted in Nieuws

Op 13 april is een zaailing van de beroemde Anne Frankboom bij de noordelijke ingang van onze wijk geplant. Wethouder voor o.a. Groen en Openbare ruimte Jorrit Nuijens hield een toespraak en drukte het laatste zand aan in het gezellige bijzijn van zo’n veertig wijkbewoners.

De kleine kastanje is zeven jaar geleden geschonken aan de gemeente Diemen. Enkele inwoners hebben de gemeente geholpen met opkweken totdat het boompje sterk genoeg was om zelfstandig te kunnen overleven. In overleg met onze groencommissie heeft de gemeente vervolgens besloten om de boom een symbolische thuishaven te geven: in de Anne Frankwijk. Toen de boom er stond, heeft een aantal kinderen samen met andere bewoners het geheel opgefleurd met nog eens 900 vaste plantjes. Binnenkort komt er ook nog een bankje naast de kersverse kastanje te staan.

Hans Heimans heeft namens de groencommissie het verhaal van deze bijzondere boom verteld. Tegelijk gaf Hans het startsein voor de zonnebloemwedstrijd: ieder huishouden in de Anne Frankwijk krijgt een zakje zonnebloempitten, en degene die op zaterdag 7 september de mooiste en hoogste zonnebloemen heeft – de commissie jureert – wordt in het zonnetje gezet!

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*